Autorităţile din Brăila au dispus ca toate femeile însărcinate, bolnavii cronici, persoanele care necesită dializă şi cei care sunt dependenţi de insulină să fie aduşi în spitale înainte ca vremea să se înrăutăţească, judeţul fiind sub avertizare de viscol şi ninsori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, s-a decis obligativitatea înfiinţării serviciului de permanenţă la sediile primăriilor, dar şi identificarea şi monitorizarea persoanelor care locuiesc în spaţii fără încălzire şi relocarea acestora în perioadele cu temperaturi extreme.

Conform autorităţilor judeţene, o atenţie deosebită se va acorda cazurilor sociale, persoanelor singure, vârstnicilor, gospodăriilor izolate, iar primăriile trebuie să găsească soluţţii pentru a veni în sprijinul oamenilor care vor rămâne blocaţi în trafic, dar şi al persoanelor fără adăpost care trebuie să primească şi alimente şi ceai cald.

Şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii Buzău au adoptat un plan de măsuri astfel încât efectele zăpezii şi gerului preconizat în următoarea săptămână să fie cât mai reduse. Astfel, Serviciul de Ambulanţă Judeţean trebuie să temporizeze transportul la domiciliu al pacienţilor externaţi din spitale până la îmbunătăţirea vremii. Mai mult, împreună cu Poliţia Judeţeană, Jandarmeria, Poliţia Locală şi ISU trebuie să identifice şi să raporteze în timpul deplasărilor la şi de la misiuni  prezenţa persoanelor fără adăpost care trebuie ulterior preluate şi transportate în locurile special amenajate. Furnizorii de utilităţi trebuie să asigure alimentarea cu apa, electricitate şi gaze la parametri optimi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Brăila, şcolile vor rămâne deschise luni.

Reprezentanţii DSP împreună cu ISU şi reprezentanţii BGS au început inventarierea persoanelor dializate şi a gravidelor în ultimul trimestru care urmează să fie transportate la spital pentru a nu fi puse în imposibilitatea de a ajunge la unitatea spitalicească din cauza viscolului. De asemenea, reprezentanţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să identifice persoanele care nu au încălzire şi să asigure deplasarea acestora în spaţii adecvate până la îmbunătăţirea vremii.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, autorităţile susţin că firmele care şi-au adjudecat contractele de deszăpezire sunt în dispozitiv şi au materiale necesare pentru a acţiona, în timp ce pentru drumurile naţionale sunt disponibile 56 de utilaje şi 1.500 de tone de material antiderapant, astfel că nu ar trebui să existe probleme.

La Buzău, şcolile rămân deschise. Potrivit inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, elevii şi preşcolarii vor merge la cursuri luni. Dacă vor fi situaţii punctuale în care copiii nu vor putea ajunge la unităţile de învăţămînt la care sunt înscrişi, directorii vor trebui să anunţe Inspectoratul Şcolar, care la rândul său va informa Prefectura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.