Trei maşini parcate au fost avariate în Botoşani după ce acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt şi a căzut peste ele, iar un adolescent de 14 ani care a suferit un atac de panică a fost scos de pompieri dintr-o maşină blocată pe o stradă inundată. Aproximativ 50 de apeluri care solicitau ajutor au fost primite de pompieri, joi seară, după ce o furtună s-a abătut asupra judeţului, oamenii semnalând gospodării inundate şi copaci prăbuşiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, joi seară, pompierii au primit 48 de apeluri de solicitare pentru îndepărtarea efectelor generate de ploaia torenţială şi de vânt, printre acestea aflându-se gospodării inundate, acoperişuri şi copaci doborâţi.

Apelurile au venit din mai multe localităţi şi din municipiul Botoşani.

Aici un adolescent de 14 ani a suferit un atac de panică după ce maşina în care se afla a rămas blocată în apă pe o stradă din Botoşani, el fiind ajutat de pompieri să iasă de acolo.

De asemenea, vântul a luat acoperişului unei clădiri din Botoşani, iar aceasta a căzut pe trei maşini parcate pe care le-a avariat.

Potrivit ISU Botoşani, pompierii militari şi voluntari intervin în 12 localităţi din judeţ pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente şi vântul puternic (evacuare apă din gospodării, degajarea arbori, acoperişuri).

Până acum s-a răspuns la 36 de solicitări în Suliţa, Botoşani, Baluseni, Roma, Lunca, Braesti, Dorohoi, Mihai Eminescu, Copalau, Candesti, Todireni si Raseuseni. 

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, o echipă mixtă condusă de preşedintele Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenţă, prefectul judeţului, Dan Constantin Slincu, s-a deplasat în teren, în locurile unde au fost solicitate forţele de intervenţie.

"Situatia este sub control. Se intevine cu toate forţele si mijloacele necesare aparâinând structurilor MAI locale pentru restabilirea stării de normalitate. Nu au existat victime şi nici situatii în care să nu se poată ajunge la solicitări", a declarat prefectul Dan Constantin Slincu.

Intervenţiile din judeţ sunt în plină desfăşurare, iar situaţia este în dinamică. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.