Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, referindu-se la cazul de la Oneşti, unde un bărbat a luat ostatici doi muncitori şi apoi i-a ucis, că dacă poliţiştii au văzut că nu dau rezultate negocierile, poate fi fost nevoie să treacă la o altă abordare şi a previzat că au loc verificări ale structurilor din Ministerul Afacerilor Interne care vizează desfăşurarea intevenţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Lucian Bode a mai afirmat că cei vinovaţi trebuie să răspundă în faţa legii.
“Cei vinovaţi trebuie să răspundă, să răspundă în baza regulamentelor noastre interne, să răspundă în faţa legii. Dar noi suntem obligaţi să tragem învăţămintele din această tragedie şi să luăm toate măsurile care o astfel de situaţie să nu se mai repete”, a precizat Bode.
El a menţionat că este incorectă afirmaţia potrivit căreia structurile prezente la faţa locului nu erau echipate corespunzător. 
“În ceea ce priveşte dotarea structurilor noastre, am văzut în spaţiul public o afirmaţie incorectă, că structurile prezente la faţa locului nu erau echipamente corespunzător. Este fals. Că structurile sunt chemate să intervină în momentul în care s-a dat ordinul să intre în încăperea respectivă nu erau echipate este fals”, a declarat Lucian Bode.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Lucian Bode a fost întrebat miercuri, dacă situaţia de la Oneşti a degenerat după ce una dintre victimele bărbatului a încercat să se apere. 
“Am auzit această afirmaţie şi acest lucru va rezulta din anchetă, avem acolo, dincolo de cercetarea noastră, avem o anchetă penală, preluată de Parchet şi va rezulta din anchetă acest lucru dacă într-adevăr, şi asta pe baza declaraţiilor martorilor, una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal şi de acolo ar fi fost acel declic la 16.55 când după o perioadă de linişte în care toate lucrurile păreau că evoluează într-o direcţie bună a negocierilor, practic s-a întâmplat acest lucru. Ancheta va dovedi acest lucru pe baza declaraţiilor martorilor”, a explicat Bode.
El a menţionat că verificările MAI vizează componenta intervenţiei. 
“Verificările noastre vizează cea de-a treia componentă, cea a analizei intervenţiei. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare. Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar, dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru Poliţie, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.