Actualul primar al Clujului, Emil Boc, şi-a depus, luni, candidatura pentru al patrulea mandat, din partea PNL, el spunând, la ieşirea din Biroul Electoral Municipal, că unul dintre obiectivele sale este să facă din Cluj-Napoca oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emil Boc şi-a depus, luni, candidatura pentru al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Cluj-Napoca, explicând că doreşte să facă din oraş un competitor în raport cu Bucureştiul în ceea ce priveşte calitatea vieţii.

"Urmăresc ca în următorii patru ani Clujul să aibă cele mai multe locuri de muncă din România şi să fie oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii. Putem fi un competitor serios pentru Bucureşti şi credem că împreună cu echipa PNL putem avea în Cluj-Napoca oraşul cu cele mai multe locuri de muncă şi, dacă se poate, şi cele mai bine plătite. Nu în ultimul rând, vrem să avem oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din România", a spus Emil Boc imediat după depunerea candidaturii.

Boc a mai spus că are în vedere şi încurajarea mediului de afaceri, precum şi îmbunătăţirea calităţii infrastructurii în cazul în care va mai câştiga un mandat.

"Prioritatea este calitatea vieţii locuitorilor municipiului Cluj-Napoca. Prin calitatea vieţii înţeleg atât calitatea mediului de afaceri, calitatea educaţiei, a sănătăţii, a infrastructurii, a mediului cultural [...] Am demonstrat în anii care au trecut că putem fi primul oraş din România în ceea ce priveşte calitatea vieţii. Nu putem fi mai buni ca Bucureştiul în termenii populaţiei,  pentru că e capitală, dar cu siguranţă Clujul poate fi oraşul numărul 1 în România în ceea ce priveşte calitatea vieţii”, a mai spus actualul primar al municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc are 49 de ani şi va candida pentru al patrulea mandat. Boc a fost ales pentru prima dată în anul 2004, iar în 2008 a câştigat un nou mandat, întrerupt însă de numirea sa în funcţia de prim-ministru, post pe care l-a ocupat în perioada decembrie 2008 -  februarie 2012.

În 2012 a fost ales din nou primar, succedându-i interimarului Sorin Apostu, arestat şi apoi condamnat pentru infracţiuni de luare de mită.

De-a lungul carierei sale politice, Emil Boc a fost deputat de Cluj în perioada 2000 - 2004, dar şi preşedinte al PDL, între anii 2005 şi 2012. Emil Boc ocupă în prezent şi postul de conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai” din Cluj fiind, de asemenea, avocat în Baroul Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.