Amendă de 5.000 de lei pentru un bărbat din Bistriţa-Năsăud care a sunat la 112, furnizând o identitate falsă şi anunţând că are 60 de ani şi că prezintă simptome precum febră, tuse şi deficit respiratoriu, după ce s-a întors din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani, din localitatea Crainimat, afirma că e întors din nordul Italiei şi prezintă simptome precum febră, tuse şi deficit respiratoriu.
 
"Un Echipaj B2 din Substaţia Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecţie adecvate (echipament complet de protecţie biologică). La faţa locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliţiei”, se arată în cmunicat.
 
Poliţiştii l-au sancţionat pe bărbat cu 5.000 de lei.
 
Prefectura Bistriţa-Năsăud face un apel la cetăţeni să sune cu responsabilitate la numărul unic de urgenţe 112, iar în momentul în care este apelat acest număr şi există simptome, cei care apelează să ofere în momentul apelului detalii legate de acestea, precum şi dacă a călătorit într-o ţară străină, specificând locaţia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.