Preluarea în administrare a Institutului Cantacuzino, reînfiinţarea Colegiului Naţional Militar „Al.I. Cuza” din Constanţa, suplimentarea numărului de locuri la Institutul Medico-Militar şi continuarea alocării a 2% din PIB pentru înzestrarea armatei se numără printre realizările Ministerului Apărării Naţionale (MApN) în primele şase luni de mandat, susţine ministrul Mihai Fifor. El a mai spus, printre altele, că România este al patrulea contributor cu trupe în Afganistan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Amintesc că, după aproape un deceniu, România a reuşit să contracareze subfinanţarea sistemului de apărare prin alocarea a 2% din PIB. Este datoria noastră să avem un sistem militar performant şi condiţii corespunzătoare de muncă”, a declarat marţi Mihai Fifor, în cadrul prezentării bilanţului la şase luni de mandat.

Ministrul Apărării a vorbit despre parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, despre participarea la reuniunea B9 şi la summitul NATO de la Bruxelles, precum şi despre investiţiile în dotarea armatei şi achiziţia sistemelor Patriot - pentru primul fiind deja plătite 745 de milioane de dolari în decembrie anul trecut, urmând ca a doua plată să fie făcută în septembrie -, despre cele trei sisteme de lansatoare multiple de rachete cu bătaie mare HIMARS pe care statul vrea să le achiziţioneze şi cele 227 de transportoare blindate.

De asemenea, Fifor a amintit, printre realizări, şi de preluarea în subordinea ministerului Institul Cantacuzino, creşterea numărului de locuri la Institutul medico-militar şi reînfiinţarea, din acest, a Colegiului Naţional Militar „Al.I. Cuza”, care fusese desfiinţat în 1998.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.