Membru fondator al Asociaţiei pentru Drepturile Pensionarilor, Dorina Barcari, a afirmat că România pretinde că se încadrează în cerinţele europene cu tot felul de indicaţii, dar nu reuşeşte să pună la punct o situaţie cum este cea a drepturilor de muncă şi de asigurări sociale. Dorina Barcari a declarat, marţi, la Prima News, că în Italia, de exemplu, cu un singur telefon poţi afla toate elementele necesare în privinţa pensionării, pe când în ţara noastră oamenii se duc la ghişee şi nu reuşesc să afle informaţiile solicitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În Italia de pe stradă poţi să dai un telefon şi poţi să îţi afli toate elementele de care ai nevoie în ceea ce priveşte pensionarea şi dacă vrei să te pensionezi, şi dacă eşti pensionar. Şi tot aşa poţi să afli printr-un telefon şi care este situaţia ta ca salariat, contribuabil. La noi se tot căznesc să digitalizeze şi nu o mai fac, să facă un program unitar şi nu se mai face. Se duc bieţii oamenii la ghişee şi sunt zăpăciţi de nişte răspunsuri uneori obraznice, alteori paralele cu orice întrebare. Haosul ăsta menţinut eu nu îl înţeleg pentru că noi ne pretindem că ne încadrăm în cerinţele europene cu tot felul de indicaţii care ne-au zăpăcit de cap şi pe economie, dar nu reuşim să punem la punct o situaţie cum e genul situaţiei drepturilor de muncă şi de asigurări sociale încât să ai informaţii clare, stricte şi atunci când ai nevoie de ele”, a afirmat Dorina Barcari. 
Ea a precizat că uneori şi alte state din Uniunea Europeană se adaptează haosului românesc şi a dat exemplul Germaniei. 
“Am nişte cazuri foarte ciudate. De ce? Oameni care au lucrat şi în altă parte şi în ţară. Uneori, anumite state, şi Germania este unul dintre ele că am mai multe situaţii pe Germania, se adaptează la haosul românesc şi nu ne dau toate datele. Efectiv, îşi dau seama că pot să se joace cu situaţia asta şi păgubesc oamenii.  În Germania e o situaţie mai specială, s-au unit Germania Federală cu Democrată şi arhivele şi la ei sunt ciudate, nu se găsesc, cauţi documente şi şi acolo pe tema asta este altfel decât în restul ţărilor”, a explicat Dorina Barcari.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.