Bărbatul care a sechestrat şi omorât doi muncitori, într-un apartament din Oneşti, este în stare stabilă la spitalul din localitate, fiind detubat, şi este păzit de patru poliţişti. El le-a spus medicilor că este cardiac şi că nu a luat niciodată tratament psihiatric. Medicii spun că ar fi nevoie să fie transferat, întrucât unitatea medicală are doar două locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii non-COVID, şi ar putea dezvolta complicaţii, având multe leziuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Directorul medical al Spitalului Oneşti, Anca Băncescu, afirmă că bărbatul, care a fost operat după ce a fost atins de gloanţele trase de poliţişti, este detubat, stabil şi este păzit de patru poliţişti, doi afară şi doi înăuntru.

"Mi-a zis că este cardiac, mi-a zis că este în tratament, dar atât. L-am întrebat, mi-a zis că nu a fost în evidenţă la niciun psihiatru, că nu a luat niciun tratament psihiatric. Când a fost adus a fost foarte agitat, a trebuit să îl contenţionăm, după care s-a liniştit. Am încercat să discutăm cu el, am adus şi psihologul unităţii şi, împreună cu noi şi cu colegii de la Poliţie... la un moment dat s-a liniştit. Nu pot să spun dacă a colaborat sau nu (cu psihologul - n.r.), dar s-a liniştit”, a declarat Anca Băncescu, directorul medical al unităţii sanitare din Oneşti.

Aceasta a precizat că bărbatul nu figurează în baza de date a spitalului ca fiind pacient mai vechi al unităţii sanitare.

Ea a afirmat că ar fi nevoie de transferul pacientului, în condiţiile în care spitalul din Oneşti, care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, are doar două locuri la terapie intensivă pentru pacienţii non-COVID. Ea a spus că pacientul trebuie "investigat suplimentar” cu mijloace de care unitatea sanitară nu dispune.

"Iniţial a părut să fie ok, dar totuşi leziunile au fost multe. Superficiale, dar multe. Practic, după ce s-au extras acele bile de cauciuc, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale. Dar, ţinând că cont că aceste leziuni sunt nişte soluţii de continuitate, cu posibilitate ridicată de a se infecta, posibil ca pe viitorul apropiat sau îndepărtat să aibă complicaţii”, a explicat medicul.

Anca Băncescu a precizat că nu are cunoştinţă ca rude ale bărbatului să fi contactat spitalul şi să se intereseze de starea acestuia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.