Bărbatul pasionat de sport care şi-a propus să înoate peste 11 kilometri, să meargă cu bicicleta 540 de kilometri şi să alerge peste 126 de kilometri, între 8 şi 11 septembrie, la Galaţi, ca să strângă fonduri pentru dotarea maternităţii din oraş cu un incubator pentru copiii născuţi prematur, a încheiat cursa cu succes, el spunând că se va implica în continuare în activităţi caritabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Drăghici, în vârstă de 38 de ani, a decis să participe la un triatlon în Galaţi din dorinţa de a ajuta la strângerea sumei de 20.000 de euro pentru dotarea maternităţii din oraş cu un incubator pentru nou-născuţi, în cadrul Proiectului ”Prematurii au o şansă”, derulat de Centrul de Iniţiativă Comunitară Galaţi. 

Drăghici a reuşit să termine cursa duminică, în jurul orei 10.30, când a trecut linia de sosire la Semimaratonul Galaţi 2016, organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi.

La finalul cursei, Gabriel Drăghici a declarat că, din punctul său de vedere, şi-a îndeplinit misiunea, reuşind să alerge peste 126 de kilometri, după ce a parcurs cu bicicleta 540 de kilometri şi a înotat 11,4 kilometri. El a mai spus că îşi doreşte ca acum gălăţenii să facă donaţii pentru maternitatea din Galaţi şi că, personal, va continua să se implice în activităţi caritabile.

"Din punctul meu de vedere, misiunea mea a fost îndeplinită, iar acum este rândul gălăţenilor să doneze pentru maternitatea din Galaţi. După ce am parcurs atăţia kilometri, nu sunt, din punct de vedere fizic chiar în regulă, dar am timp să mă refac. Nu pot să spun totuşi că sunt terminat. Mă voi implica în continuare în activităţi caritabile. Chiar am fost contactat de asociaţie pentru a-i ajuta pe copiii cu autism şi am zis că voi înota 12 ore încontinuu", a spus Drăghici.

Bărbatul, originar din Galaţi, lucrează în domeniul bancar, în Bucureşti, este căsătorit, are o fetiţă de şapte ani, şi spune că familia l-a susţinut de-a lungul timpului în toate cauzele umanitare în care s-a implicat, practicând diverse sporturi. Anul trecut, el a înotat 24 de ore încontinuu pentru a strânge bani pentru o fetiţă care suferă de fibroză şi care avea nevoie de o centură specială care a costat 200.000 de lei. El s-a implicat şi în evenimentele organizate de Casa Bunei Speranţe din Bucureşti, pentru a-i ajuta pe copiii care suferă de cancer. Astfel, Gabriel a mers cu bicicleta de la Bucureşti până la Sofia şi a alegat 70 de kilometri la un maraton. 

”Vreau să-i ajut pe oameni şi familia îmi este alături. Practic sportul din anul 2012 şi familia mă susţine. (...) Dorim să cumpărăm un incubator care costa 20.000 de euro, dar şi paturi pentru secţia de terapie intensivă. Este mult ceea ce fac, dar numai aşa cred că îi pot sensibiliza mai bine pe gălăţeni să doneze. Dacă aş fi spus că alerg doi kilometri nu venea nimeni şi nu dona. Aşa sper să doneze mulţi oameni, prin sms sau pe cic.galantom.ro, o platformă online unde se pot dona sume mai mari”, declara, înaintea începerii triatlonului, pentru News.ro Gabriel Drăghici.

Gabriel Drăghici a început triatlonul joi, la Centrul ”Delfinul” din Galaţi, unde a înotat 11,4 kilometri, iar în cursul serii a urcat pe bicicletă şi a parcurs 540 de kilometri şi ulterior a alergat 126,6 kilometri.

Obiectivul campaniei, potrivit organizatorilor - Asociaţia Centrul de Iniţiativă Comunitară -, este strângerea a 250.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a două incubatoare pentru nou-născuţi, a unui aparat pentru detectarea bilirubinei la nou-născuţi, paturi ATI şi pătuţuri pentru nou-născuţi.

Fondurile strânse vor fi gestionate de Asociaţia Centrul de Iniţiativă Comunitară Galaţi împreună cu Spitalul de Obstretică Ginecologie ”Buna Vestire” Galaţi. Donaţiile se pot face direct în contul Asociaţiei Centrul de Iniţiativă Comunitară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.