Avocatul Poporului solicită ministrului Afacerilor Interne măsuri sporite de protejare a vârstnicilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, categorii vulnerabile în faţa pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere cazurile de infectare cu Covid-19 a persoanelor vârstnice instituţionalizate în centre publice sau private, Avocatul Poporului recomandă ministrului afacerilor interne să solicite prefecţilor să dispună notificarea tuturor centrelor de stat şi private cu privire la necesitatea înăspririi regulilor de protejare a persoanelor instituţionalizate privind accesul angajaţilor în centre, instruirea personalului de către reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene cu privire la modul de utilizare corectă a echipamentelor de protecţie, precum şi constituirea de circuite de aprovizionare, curăţenie pentru eliminarea oricărui risc de contaminare”, a transmis, joi, Avocatul Poporului.

De asemenea, Avocatul Poporului recomandă ministrului Afacerilor Interne, completarea Planului de măsuri pentru gestionarea infecţiilor cu coronavirus la nivel de judeţe, cu măsuri care să vizeze categoria persoanelor cu dizabilităţi care nu sunt instituţionalizate.

Printre aceste măsuri este alocarea, la nivelul fiecărei primării, a unui număr de telefon şi unei adrese de email dedicată persoanelor cu dizabilităţi şi instituirea unei proceduri de raportare de îndată a situaţiilor semnalate.

De asemenea, avocatul Poporului cere punerea la dispoziţia DGASPC-urilor de către direcţiile de sănătate publică judeţene a echipamentului de protecţie gratuit (măşti, dezinfectant) pentru persoanele cu dizabilităţi şi asistenţii personali ai acestora.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.