Un investitor a obţinut autorizaţie de construire pentru prima casă de vacanţă şi drumul de acces aferent în zona înaltă a Bucegilor după ce autorităţile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, activiştii de mediu avertizând că muntele va fi astfel distrus, conform stirileprotv.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit stirileprotv.ro, după ce autorităţile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, loturile de teren din zonă, scoase la vânzare pe internet, stârnesc tot mai mult interes, iar activiştii de mediu spun că muntele va avea de suferit, în condiţiile în care se lucrează deja la drumul care va merge spre prima casă de vancata.

Planul urbanistic aprobat de Consiliul Local Moroieni prevede că, pe o suprafaţă de 10 hectare, vor fi ridicate mai multe imobile, iar primarul susţine că ar fi vorba şi despre hoteluri şi pensiuni, mai mulţi investitori vrând să vină în zonă.

 „Aceşti investitori doresc să aducă şi utilităţile în zona Piatra Arsă. Sunt făcute studiile respective de către societăţile acestea, în vederea de a se aduce apa din Bolboci şi curentul dinspre Buşteni sau Sinaia, se vor duce gazele şi în zona aceea. O să fie staţie de epurare, tot dumnealor se ocupă”, a declarat pentru stirileprotv.ro Laurenţiu Moraru, primarul din Moreni, care susţine că există şi .avizul administraţiei Parcului Natural Bucegi.

Horia Iuncu, directorul Parcul Natural Bucegi afirmă că toate construcţiile vor trebui să ţină cont de arhitectura locală, fără geamuri termopan şi culori stridente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.