Autorităţile locale din comuna Lopătari, judeţul Buzău, au rezolvat, provizoriu, situaţia celor 1.500 de oameni izolaţi după surparea unui drum comunal în urma unor alunecări de teren. Legătura între satele Luncile, Terca şi Ploştina a fost restabilită în cursul după amiezii de miercuri, după ce încă din zorii zilei un utilaj a umplut cu balast craterul apărut pe DC 159.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a adus în zonă un buldoexcavator care a nivelat suprafaţa de rulare, a încărcat cu piatră crăpăturile apărute pe drum. După-amiază traficul auto a fost reluat, însă, se desfăşoară cu o anumită dificultate pe tronsonul respectiv care se întinde pe o distanţă de 200 de metri” a declarat Gabi Cozma, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Buzău.
 
De asemenea, membrii comisiei constituite prin ordin al prefectului care s-au deplasat în zonă au decis să se instaleze un tub din beton care să preia apa şi, astfel, să stabilizeze terenul de sub drum.    
 
O alunecare masivă de teren produsă, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DC 159 în comuna Lopătari a dus la izolarea a peste 1.500 de oameni.
Alunecarea de teren este una mai veche care s-a reactivat în urma condiţiilor meteo din ultima vreme.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.