Autorităţile caută soluţii pentru montarea de panouri fotovoltaice pe bazele Salvamont şi achiziţionarea de echipamente electrice pentru aceste structuri a anunţat, marţi, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oamenii în geacă roşie salvează vieţi pe munte! Este de datoria noastră să căutăm soluţii prin care să introducem noi forme de sprijin pentru montarea de sisteme fotovoltaice pe bazele Salvamont şi achiziţia de echipamente electrice, cum ar fi biciclete electrice, ATV-uri electrice pentru a uşura şi a eficientiza munca salvatorilor montani”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Tanczos Barna.

Potrivit ministrului Mediului, activitatea salvatorilor montani şi a salvatorilor speologi este esenţială în prevenirea accidentelor montane, asigurarea siguranţei celor care urcă pe munte şi intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă.

”De aceea trebuie să-i acordăm tot sprijinul necesar acestei activităţi. În weekend ne-am întâlnit pe stânci, iar astăzi am primit în Bucureşti vizita delegaţiei Salvamont România pentru a inventaria problemele cu care se confruntă şi a găsi soluţii de sprijin din partea Ministerului Mediului”, a mai transmis ministrul.

Tanczos Barna a precizat, de asemenea, că s-a discutat despre procedurile de intrare în peşteri pentru acţiuni de salvare şi necesitatea clarificării avizării Salvamont a evenimentelor organizate în parcuri naţionale, dar şi a traseelor de via ferrata.

”Am abordat şi problema copacilor căzuţi pe traseele turistice şi necesitatea curăţării rapide a traseelor omologate”, a adăugat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.