Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că România are 15 reprezentanţi în Ambasada de la Kiev, că la Odessa Consulatul General al României a suspendat temporar lucrul cu publicul, iar din consulatele de la Cernăuţi şi Solotvino nu au fost evacuate nici măcar rudele diplomaţilor, întrucât acestea sunt departe de zona de posibil conflict. Un număr de 37 de cetăţeni români aflaţi în Ucraina în misiuni internaţionale sunt în evidenţa MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În momentul de faţă misiunile noastre sunt în felul următor: am Consulatul General de la Cernăuţi, Consulatul de la Solotvino sunt neafectate, deci nu am redus în niciun fel personalul şi nici nu am adus membrii de familie pentru că sunt într-o regiune care este îndepărtată de zona de posibil conflict. De asemenea, am Ambasada de la Kiev şi Consulatul de la Odessa de unde am adus înapoi, acasă, toţi membrii de familie şi am redus personalul neesenţial, am suspendat pentru câteva zile activitatea Consulatului General de la Odessa pentru lucrul cu publicul, iar la Ambasada de la Kiev avem în continuare în acest moment – şi este deplin funcţional - avem 15 oameni în personalul ambasadei. De acolo am adus toţi membrii de familie în România şi am redus personalul neesenţial cu două persoane”, a afirmat Bogdan Aurescu, miercuri seară, la Digi 24.
 
Aurescu a precizat că 37 de cetăţeni români se află în evidenţa MAE, aceştia fiind în misiuni internaţionale în Ucraina. Autorităţile sunt "în contact permanent” cu aceştia, a subliniat ministrul. 
 
Potrivit lui Bogdan Aurescu, 23 de state au solicitat sprijin României pentru evacuarea cetăţenilor acestora din Ucraina. 
 
"Am primit solicitări din partea multor state să ajutăm la evacuarea propriilor cetăţeni sau la evacuarea misiunilor lor. Până în momentul de faţă am primit solicitări din partea a 23 de state şi din partea OSCE, de exemplu, pentru evacuarea eventuală a monitorilor care sunt în misiunea specială de monitorizare a OSCE în special din estul Ucrainei şi sigur că vom ajuta aceste state, aşa cum orice stat responsabil o va face”, a mai declarat Aurescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.