Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde marţi şi miercuri sunt aşteptate ploi torenţiale şi intensificări ale vântului. Fenomenele sunt prognozate pentru zona mediteraneană peninsulară a Regatului Spaniei, Insulele Baleare şi Melilla.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET din Spania a emis o avertizare de fenomene meteorologice severe - ploi puternice şi intensificări mari ale vântului în zona de coastă a Mării Mediterane. /http://www.aemet.es/documentos_d/enportada/20191202124901_p52tesp1.pdf).

În 3 şi 4 decembrie, ploile torenţiale şi furtunile pe alocuri puternice vor afecta în mare parte zona mediteraneeană peninsulară a Regatului Spaniei, Insulele Baleare şi Melilla. Cele mai mari acumulări de precipitaţii se aşteaptă în zona de litoral a Regiunii Murcia, precum şi în estul Provinciei Almeria, cu valori ce pot depăşi 100 mm în 12 ore. Zonele mai afectate vor fi Comunitatea Valenciană, Catalunia şi zona Balearelor.

Vântul va înregistra rafale puternice, care în zona de litoral vor putea atinge o viteză de 100 km/h, iar pe mare vor atinge nivelul 7 sau 8 Beaufort, cu valuri de peste 4 metri. O îmbunătăţire a vremii se aşteaptă începând de joi, 5 decembrie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 şi ale Consulatului României la Almeria: +34950625963; +34950624769, +34950172725, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Madrid: +34649656032 şi al Consulatului României la Almeria: +34682733408.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://almeria.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.