Asociaţiile civice ieşene care militează pentru construirea Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş susţin că nimic nu o recomandă pe Olguţa Vasilescu să preia Ministerul Transporturilor, cerându-i preşedintelui României să analizeze cu "mare atenţie" această nominalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţiile ieşene "Moldova vrea Autostradă" şi "Împreună pentru A8" au trimis, luni seară, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îşi exprimă îngrijorarea că la Ministerul Transporturilor a fost nominalizată Olguţa Vasilescu, pe care nu o recomandă nimic pentru acest post.

"Guvernul Viorica Dăncilă a suferit o nouă remaniere, pe poziţia de viitor ministru al Transporturilor fiind nominalizată doamna Lia Olguţa Vasilescu. Urgenţa construirii infrastructurii principale a României solicită un ministru extrem de competent, foarte bun cunoscător al domeniului infrastructurii şi transporturilor, capabil de a rezolva această întârziere majoră. Domnule preşedinte, ne exprimăm îngrijorarea că persoana aleasă pentru acest portofoliu este departe de a întruni calităţile mai sus menţionate, fapt ce va duce la perpetuarea situaţiei actuale, cu repercusiuni majore asupra dezvoltării României. Absolut nimic din activitatea doamnei Lia Olguţa Vasilescu nu o recomandă pentru acest post deosebit de important”, se arată în scrisoarea trimisă de cele două asociaţii civice ieşene către preşedintele României.

Totodată, cele două asociaţii îi cer şefului statului să analizeze "cu foarte mare atenţie" această nominalizare şi să decidă "ce este mai bine pentru România”.

Pe de altă parte, unul dintre reprezentanţii asociaţiei "Moldova vrea Autostradă”, Dorin Dobrincu, a scris, luni seară, pe Facebook că Olguţa Vasilescu s-a remarcat la Ministerul Muncii "prin tupeu, agresivitate, nicidecum prin pricepere managerială”.

"Catastrofă a fost la Muncă, tot aşa se anunţă şi la Transporturi", a adăugat Dorin Dobrincu.

Asociaţiile ieşene "Moldova vrea Autostradă" şi "Împreună pentru A8" continuă strângerea de semnături pentru a forţa Guvernul să înceapă cât mai repede construcţia de autostrăzi în Moldova, campania fiind declanşată în urmă cu o lună.

Iniţiatorii acţiunii susţin că infrastructura reprezintă "o condiţie obligatorie pentru dezvoltarea durabilă economică şi socială a Moldovei şi recuperarea decalajului faţă de restul ţării”.

Comitetul Executiv al PSD a decis ca Olguţa Vasilescu să preia Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Şova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.