Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costea Fotea, anunţă realizarea unui parteneriat cu judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, pentru implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport din cele patru judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unei informări transmise de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, alături de preşedinţii Consiliilor Judeţene din Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, au fost  puse bazele unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, pentru dezvoltarea celor patru judeţe şi conectarea regiunii la marile reţele de transport.  

"Împreună, vom elabora, coordona şi implementa proiecte majore în infrastructura de transport şi vom atrage fonduri, europene sau de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea economică a celor patru judeţe, inclusiv prin atragerea de investitori. Vrem să profităm de orice oportunitate de a creşte nivelul de trai, de a progresa şi de a dezvolta aceste comunităţi. Cu toţii ne propunem să facem mai multe şi mai bine pentru comunităţile pe care le reprezentăm", a menţionat Fotea.

Un prim proiect care va fi coordonat de către noua asociere administrativă este construirea unui drum TransRegio Galaţi – Brăila – Slobozia (Ialomiţa) – Drajna  – Autostrada A2 – Chiciu (Călăraşi), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.  

Sediul acestei asociaţii de dezvoltare va fi la Galaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.