Asociaţia Colectiv GTG 3010 anunţă, pe pagina de Facebook, că orice persoană poate depune contestaţie la Judecătorie împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, până cel târziu vineri, la ora 17.00, reprezentanţii asociaţiei spunând că, "cel puţin din punct de vedere moral, Piedone are partea sa de vină".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Oricine poate depune contestaţie împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, cel târziu până mâine, 15.04.2016, la ora 17 00, la Judecătoria Sectorului 4 (str Danielopol Gheorghe nr 2-4), în persoană sau de către rudele acestora, indiferent de sectorul aparţinător", scriu reprezentanţii asociaţiei, care postează şi un model pentru contestaţia care poate fi depusă în instanţă.

Descărcaţi aici modelul de contestaţie

Reprezentanţii Asociaţiei Colectiv GTG 3010 mai spun că Piedone nu este singurul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în Colectiv în 30 octombrie 2015, dar că, "cel puţin din punct de vedere moral,are partea sa de vină".

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, că şi-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector.

La scurt timp după anunţul lui Piedone, Asociaţia Colectiv GTG 3010 a postat un mesaj pe Facebook în care arăta că "protestează în mod ferm" faţă de candidatura acestuia pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4, spunând că un candidat pentru funcţia de primar în aceasta perioadă, post-Colectiv, trebuie să fie "o persoană asupra căreia să nu planeze nicio umbră legată de conduita sa morală, civică şi, mai ales, o persoană care să nu lezeze prin candidatura sa memoria celor 64 de victime ale incendiului". 

"Având în vedere că demisia sa din funcţia de primar a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv, respectiv una dintre cele mai mari catastrofe cu aflux masiv de arşi din istoria nu doar naţională, ci şi internaţională recentă, nu credem că domnia sa mai poate executa o funcţie prin care să fie responsabil de siguranţa zilnică a unui număr atât de mare de cetăţeni cum este cazul Sectorului 4 al Capitalei", arătau reprezentanţii Colectiv GTG 3010.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, spunea că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone este unul dintre cei responsabili de tragedia din clubul Colectiv şi, dacă şi-a dat demisia "de onoare” după tragedie, această onoare a dispărut.

În 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, după ce mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Piedone a spus atunci că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legală lasă justiţia să se pronunţe, menţionând, în finalul unui comunicat, că este "de profesie om".

În 7 noiembrie 2015, Piedone şi două angajate ale primăriei au fost arestaţi, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate 4 zile mai târziu, de Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii DNA i-au pus sub urmărire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionare în Primăria Sectorului 4, pentru emiterea autorizaţiei pentru Clubul Colectiv fără avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu. În acelaşi dosar, anchetatorii au extins urmărirea penală faţă de Piedone, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv pentru că a mai autorizat o firmă cu încălcarea legilor privind apărarea împotriva incendiilor.

În 8 ianuarie, el a fost scos de sub control judiciar pe cauţiune, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 şi până la demisia din noiembrie 2015. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.