Asociaţia Accept reclamă, luni, vandalizarea muralului Accept şi faptul că a fost desenată o svastică pe acesta. Asociaţia consideră că nu este întâmplător că acest incident apare după intrarea AUR în Parlament. ”Faptul că acest discurs a fost validat prin vot şi că are acum reprezentanţi, în mod oficial, în parlament, nu face decât să încurajeze astfel de acţiuni, să transmită mesajul că e acceptabil să urăşti persoanele queer”,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi a fost vandalizat muralul Accept şi a fost desenat pe el o svastică. E muralul la care am lucrat vara asta, în cadrul Street Delivery Bucureşti,  împreună cu voluntarii noştri, tocmai cu scopul de a face strada mai queer, de a le da persoanelor LGBTQ+ care trec pe lângă el, fie şi întâmplător, un sentiment de siguranţă şi confort. (...) Cu toate că nu ne e uşor să procesăm incidentul, noi ne continuăm activitatea şi continuăm să creăm spaţii, fizice sau online, pentru persoanele queer”, au scris, luni, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei. 
 
Aceştia consideră ”foarte grav” incidentul. 
 
”Pe lângă valoarea emoţională pe care muralul o avea pentru noi, e foarte grav ce s-a întâmplat. Considerăm că nu e deloc întâmplător că incidentul apare după ce AUR, un partid de extremă dreapta, a intrat în parlament. Cu toate că nu ştim cine a desenat pe mural, faptul că acest discurs a fost validat prin vot şi că are acum reprezentanţi, în mod oficial, în parlament, nu face decât să încurajeze astfel de acţiuni, să transmită mesajul că e acceptabil să urăşti persoanele queer (şi în general minorităţile), şi are potenţialul să instige mai departe la incidente violente. Trebuie să ne solidarizăm şi să luptăm împreună împotriva manifestărilor şi discursurilor fasciste, tot mai prezente în spaţiul public”, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei. 
 
Aceştia anunţă că vor depune plângere. 
 
”Vom depune chiar astăzi plângere penală ca să raportăm incidentul. În Bucureşti există deja puţine spaţii prietenoase pentru persoanele queer (şi majoritatea afectate profund de pandemie). Autorităţile trebuie să le protejeze şi să ia atitudine urgent împotriva unor astfel de manifestări”, au încheiat reprezentanţii Asociaţiei Accept. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.