Asociaţia 21 Decembrie 1989 cere ministrului Justiţiei şi procurorului general înfiinţarea unei Direcţii pentru investigarea crimelor comunismului şi a infracţiunilor contra umanităţii în cadrul Ministerului Public, în contextul în care una dintre propunerile ministrului pentru modificarea Legilor Justiţiei este de a înfiinţa, la nivelul Ministerului Public, o direcţie pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 spun că înfiinţarea unei Direcţii speciale pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, aşa cum propune ministrul Justiţiei, ar putea ancheta inclusiv infracţiunile comise de prourorii şi judecătorii din perioada 1989-1990, care „au blocat soluţionarea dosarelor şi trimiterea în judecată timp de 27 de ani”.

"Asociaţia 21 Decembrie 1989 reiterează că a luat act de intenţia Ministrului Justiţiei de a constitui în cadrul Ministerului Public o Direcţie pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi. Aceasta ar putea fi entitatea judiciară care să ancheteze şi infracţiunile comise de procurori, judecători şi agenţi guvernamentali ai României (inclusiv la CEDO), grupări organizate care au favorizat criminalii din perioada infracţionala Decembrie 1989 - Iunie 1990, blocând soluţionarea dosarelor şi trimiterea în judecată timp de 27 de ani”, susţin reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

Ei cer Ministrului Justiţiei şi Procurorului Generală să iniţieze şi să dezbată posibilitatea înfiinţării, în cadrul Ministerului Public, unei Direcţii pentru investigarea crimelor comunismului şi a infracţiunilor contra umanităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.