Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost audiat ca martor, luni, într-un dosar în care doi bărbaţi sunt judecaţi pentru şantaj, după ce au cerut bani unui preot ca să nu publice imagini cu acesta în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o femeie. Audierea s-a desfăşurat cu uşile închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiepiscopul Tomisului a venit la Judecătoria Constanţa, unde fusese citat ca martor în dosarul în care Ionuţ Cristian Picu, fost absolvent de Teologie, şi Marcel Marin, fost membru al Coralei Armonia, care aparţine de Arhiepiscopia Tomisului, sunt judecaţi pentru şantaj.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise. La final, după ieşirea de la Judecătorie, Arhiepiscopul Tomisului nu a dorit să facă declaraţii presei.

Procurorii au stabilit că preotul Ciprian Stoichin a mers la începutul anului 2012 la locuinţa unei femei pentru a-i sfinţi acesteia locuinţa. După câteva zile, femeia l-a chemat din nou pe preot la ea acasă, iar cu această ocazie au întreţinut relaţii sexuale. Scenele au fost filmate, iar o parte din materialul înregistrat i-a fost prezentat preotului Ciprian Stoichin de către Ionuţ Cristian Picu şi Marcel Marin.

Cei doi bărbaţi i-au cerut preotului 15.000 de euro pentru a nu da publicităţii imaginile, însă acesta a refuzat şi a sesizat autorităţile, care au început o anchetă în acest caz.

Acest dosar se află de mai bine de un an pe rolul Judecătoriei Constanţa. Preotul Ciprian Stoichin s-a constituit parte vătămată în acest caz. El este consilier administrativ bisericesc la Arhiepiscopia Tomisului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.