Arhiepiscopul de Zagreb este deschis posibilităţii acordării, la iniţiativa Ambasadei României în Croaţia, a unei biserici romano-catolice în Zagreb, pentru românii ortodocşi din această ţară, a spus ambasadorul Republicii Croaţia la Bucureşti, Davor Vidiš, la o întâlnire pe care a avut-o, miercuri, cu patriarhul Daniel, anunţă Patriarhia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia la Bucureşti i-a transmis patriarhului Daniel salutul cardinalului Josip Bozanić, arhiepiscop de Zagreb, precizând că prelatul este deschis posibilităţii acordării, la iniţiativa Ambasadei României în Croaţia, a unei biserici romano-catolice în Zagreb, pentru românii ortodocşi din această ţară, precizează Patriarhia.

Patriarhul Daniel a apreciat iniţiativa Ambasadei României şi bunăvoinţa autorităţii bisericeşti catolice pentru asigurarea asistenţei religioase de către un cleric român pentru ortodocşii români din Croaţia, mai arată Patriarhia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.