Arhiepiscopia Tomisului a înfiinţat o comisie de analiză în cazul călugărului care este profesor de muzică la o şcoală din municipiul Constanţa şi care a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu eleve care se pregătesc pentru ora de sport, iar în funcţie de rezultatul anchetei Poliţiei ar putea fi luate şi alte măsuri împotriva sa. El este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiuni de violare a vieţii private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că a luat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic  - Ciprian Savin, profesor de muzică la Şcoala nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa, “cu surprindere şi îngrijorare”.

“Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roşca în cadrul unor spectacole şi, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea şcolii sus-numite, continuarea şi dezvoltarea frumoaselor activităţi artistice ale şcolii de către părintele Calinic”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că el a acceptat să fie profesor la şcoala Nicolae Tonitza, obţinând numeroase premii la concursuri judeţene, regionale şi naţionale.

“Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această şcoală, unde a desfăşurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri judeţene, regionale şi naţionale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon. Cele constatate ne-au surprins şi nu înţelegem motivaţia pentru care a făcut acele filmări. Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în şcoală şi în familiile elevilor, în cadrul Permanenţei Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum şi înfiinţarea unei comisii de analiză”, a menţionat Arhiepiscopia Tomisului.

În funcţie de rezultatul anchetei desfăşurate de poliţie în acest caz ar putea fi luate şi alte măsuri împotriva călugărului respectiv, conform prevederilor canonice şi regulamentelor bisericeşti.

El este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de violarea vieţii private. 

Joi, în jurul orei 17.30, la Secţia 4 Poliţie din municipiul Constanţa, a fost depusă o sesizare din partea conducerii Şcolii Generale numărul 39 ”Nicolae Tonitza”, oamenii legii fiind anunţaţi, astfel, de faptul că un cadru didactic titular al unităţii de învăţământ ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale unităţii de învăţământ în care mai multe eleve se pregăteau pentru ora de sport în vestiar.

Profesorul ar fi postat imaginile respective pe pagina sa de Facebook, iar ulterior le-a şters. Anchetatorii au precizat că fetele sunt în clasa a V-a, având 13 şi 14 ani, iar evenimentul ar fi avut loc pe data de 5 octombrie.

De asemenea, oamenii legii au menţionat că este posibil ca profesorul, în vârstă de 33 de ani, să fi postat pe Facebook mai multe filmuleţe de pe camerele de supraveghere din unitatea şcolară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.