Prefectul judeţului Argeş a semnat ordinul de încetare a mandatului în cazul edilului comunei Berevoeşti, după ce acesta a fost condamnat penal, prin decizie definitivă, fiindcă şi-a angajat tatăl pe post de consilier personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Prefectul judeţului Argeş, Emilia Mateescu, a emis în data de 20.08.2021, ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Berevoeşti, deţinut de Proca Florin Bogdan. În data de 21.07.2021, secretarul general al comunei Berevoeşti a comunicat Instituţiei Prefectului judeţului Argeş dovada că Proca Florin Bogdan este condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate cu amânarea executării pedepsei. Hotărârea judecătorească de condamnare, pronunţată în dosarul penal nr. 6110/205/2018, stabileşte că Proca Florin Bogdan a folosit funcţia de primar pentru favorizarea unei persoane, adică l-a angajat pe tatăl său pe postul de consilier personal al primarului. Dosarul penal a fost soluţionat definitiv în data de 24.03.2021 prin decizia penală a Curţii de Apel Piteşti nr. 237/A”, a transmis, luni, Prefectura Argeş, prin intermediul unui comunicat de presă.
 
Conform legii, constatarea încetării mandatului primarului se face exclusiv prin ordin emis de prefect. 
 
Ordinul prefectului poate fi contestat de către edil, în instanţa de contencios administrativ, în termen de 10 zile de la comunicare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.