Două persoane din judeţul Argeş au fost diagnosticate cu boala Lyme după ce au fost muşcate de căpuşe, pentru alţi patru pacienţi în privinţa cărora există suspiciunea acestei boli analizele de laborator fiind în lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 44 de ani şi o femeie de 70 de ani, ambii din Piteşti, au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, alţi patru argeşeni muşcaţi de căpuşe fiind suspectaţi că au contractat boala. 

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, primul caz de îmbolnăvire a fost cel al femeii de 70 de ani, care a fost internată la Institutul "Matei Balş" şi pentru care boala a fost confirmată.

Cel de-al doilea bolnav este internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Piteşti.

Pentru alte patru persoane muşcate de căpuşe analizele de laborator sunt în lucru, urmând ca acestea să confirme sau să infirme boala. Trei dintre cei patru pacienţi sunt adulţi, având vârste cuprinse între 24 şi 62 de ani, cel de-al patrulea fiind un adolescent de 17 ani. Unii dintre aceştia sunt internaţi, alţii urmând tratament la domiciliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.