Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, dacă un spital funcţionează într-o clădire încadrată în casă de risc seismic, există riscul ca, în caz de cutremur puternic, să nu mai fie funcţional. În ceea ce priveşte spitalele care au clădiri reabilitate din punct de vedere seismic, el atrage atenţia asupra faptului că, dacă în aceste imobile nu s-au luat măsuri pentru protejarea aparaturii medicale, există riscul ca spitalele să nu poată oferi servicii medicale pacienţilor, dacă aparatura este afectată în caz de seism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Secretarul de stat din MAI a declarat, marţi, că printre cele peste 800 de clădiri încadrate în case de risc seismic la nivelul Primăriei Capitalei este posibil că fie şi spitale. 
 
”Eu ştiu că sunt spitale importante de urgenţă care au fost consolidate, fie prin programe guvernamentale, Banca Mondială... deci au fost consolidate spitale importante de urgenţă. Dacă sunt spitale care sunt cu risc seismic, asta clar că ele sunt într-un risc în care după un cutremur să nu mai poţi să le foloseşti deloc, sau să se producă anumite probleme mai grave şi asta înseamnă că trebuie atenţia mare pentru consolidarea lor, ca să prevenim aceste situaţii. Dar şi spitalele consolidate, dacă nu fac planurile lor de pregătire, să fie pregătite să funcţioneze după un cutremur şi să-şi protejeze echipamentele lor astfel încât în timpul unui cutremur echipamentele să nu sufere distrugeri, şi spitalele respective, chiar dacă sunt ele consolidate, nu vor putea asigura asistenţă medicală adecvată pacienţilor. Din cauza asta partea de pregătire devine una foarte importantă, inclusiv la nivel de instituţii, nu numai la nivel de locuinţe”, a afirmat Raed Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.