Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că trebuie revizuită politica în ceea ce priveşte adăposturile de protecţie civilă şi acestea trebuie să fie pregătite, mai ales în zona de frontieră, acolo unde există un risc din cauza războiului din Ucraina. El a adăugat că deşi riscul este unul minim trebuie protejată populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arafat a fost întrebat, miercuri, dacă vor fi construite şi alte adăposturi de protecţie civilă în Delta Dunării, în afara celor care sunt ridicate în prezent de către Armata. 
 
“În acest moment, în zonele care sunt cu foarte puţină populaţie, s-au făcut soluţii cu Ministerul Apărării şi cum a zis domnul prim ministru, indiferent de aspect, vorbim de zone de siguranţă care sunt mult mai sigure decât casele oamenilor, zone făcute din beton care vor fi protejate şi unde oamenii pot să stea acolo o oră, două până trece alarma aeriană”, a declarat şeful DSU. 
 
El a anunţat că trebuie revizuită politica pe adăposturile de protecţie civilă. 
 
“Clar că trebuie revizuită politica noastră pe adăposturile de protecţie civilă în general, nu numai acolo, şi trebuie să începem să verificăm ce există, cum s-a făcut până acuma de către IGSU. Avem evidenţa la tot ce avem. Trebuie să ne asigurăm că toate sunt puse la punct, că toate sunt pregătite, mai ales în zona de frontieră, că acolo este riscul care există. Cum zicea domnul prim-ministru, riscul este unul foarte minim, dar cu cât există risc, noi avem obligaţia să acţionăm, să dăm mesaje, să dăm totul pentru a proteja populaţia, chiar dacă riscul este 0,001% tot trebuie să ne pregătim şi să protejăm populaţia şi asta e motivul pentru care Armata a intrat cu nişte soluţii imediate, rapide, care au fost în final aprobate prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai declarat Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.