Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat, joi, că s-a impus ca persoanele care însoţesc copiii în locurile de joacă să fe vaccinate în timul rând pentru protecţia lor. ”Copiii nu se vaccinează. Te duci acolo şi sunt copiii de la n familii care se joacă, automat eşti expus”, afirmă Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a fost întrebat, joi, după şedinţa de Guvern, despre faptul că persoanele care însoţesc copiii la locurile de joacă trebuie să fie vaccinate: ”Copiii nu se vaccinează. Te duci acolo şi sunt copiii de la n familii care se joacă. Tu eşti o persoană în vârstă – bunicul - nu te-ai vaccinat, automat eşti expus. Este pentru protecţia lui în primul rând. Sunt soluţii, dar nu merge că nu ne-am vaccinat şi ne amestecăm într-un loc unde copiii nu se vaccinează şi transmit şi este posibil ca persoana care este în vârstă să plece de acolo infectată. Ăsta este motivul pentru care se cere ca aparţinătorii să fie vaccinaţi.

Îtrebat dacă această condiţie a vaccinării nu echivalează, de fapt, cu obligativitatea vaccinării, Arafat a prcizat: ”Nu, sunt opţiuni şi se pot găsi soluţii. La locul de joacă merge copilul, nu bunicul. Dacă bunicul nu s-a vaccinat şi nu doreşte să se vaccineze, la locul de joacă poate să meargă mama sau tata, cineva care s-a vaccin”.

Arafat a mai atras atenţia că ”de la nimic, am ajuns acum la o fază de relaxare”, dar acest lcuru se va face gradual pentru a nu ”reveni de unde am plecat”.

Guvernul a deecis, joi, reschiderea locurilor de joacă la interior, cu anumite condiţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.