Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Araed Arafat, a declarat, vineri seară, întrebat dacă se impune închiderea la ora 23.00 a localurilor din Centrul Vechi al Capitalei, a precizat că trebuie reduse contactele în orice loc unde există aglomeraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oriunde este o zonă de aglomeraţie, într-o locaţie care este cu număr cazuri de zilnic constant, care creşte şi se adaugă la ce a fost înainte şi unde există răspândire comunitară este recomandat să se reducă contactele”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat, întrebat dacă s-ar impune închiderea localurilor din Centrul Vechi al Capitalei la ora 23.00.

Arafat a precizat că Vama Veche ”este un loc de interacţiune intens”, de aceea posibil să se impună restricţii pentru anumite localuri, după o anumită oră.

Întrebat dacă i se pare că oamenii sunt mai conştienţi odată cu creşterea numrului de cazuri, Arafat a afirmat: ”Mi se pare că sunt mai atenţi, se vede. Ca şi comportament, oamenii au înţeles şi au respectat. Un grup care nu respectă a creat probleme. Oamenii sunt şi mai atenţi”.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că ”zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.