Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că dacă o persoană ştie că vine dintr-o zonă afectată de coronavirus sau are simptome trebuie să anunţe acest lucru la graniţă. El a dat exemplul mai multor persoane care au venit în România dintr-o zonă aflată în carantină din cauza coronavirusului şi nu au anunţat acest lucru, acestea fiind identificate ulterior şi duse în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cel mai important este responsabilitatea cetăţeanului respectiv. Adică dacă persoana respectivă ştie că vine dintr-o anumită zonă foarte afectată sau dacă persoana respectivă ştie că are simptome şi are probleme trebuie anunţe acest lucru la graniţă, trebuie să-l spună. Astăzi am avut o situaţie, în afară de situaţia cu doamna (din Buzău - n.r). Au venit un număr de cetăţeni direct într-un anumit judeţ fără să spună la nimeni. S-a aflat, foarte rapid s-au luat măsurile, a fost acolo Direcţia de Sănătate Publică, a fost acolo Poliţia, s-a stabilit care sunt persoanele respective şi din ce ştiu au fost conduse la carantină pentru că vin dintr-o zonă care este carantinată în Italia”, a declarat Raed Arafat, duminică, la Antena 3.
 
El a mai spus că o ţară nu poate fi închisă, dar sunt luate toate măsurile pentru limitarea şi prevenirea răspândirii bolii. 
 
"La acest moment, nu poţi închide o ţară ermetic. O ţară nu poate fi închisă ermetic, nu ai cum să închizi ţara şi să spui nu intră nimeni, nu iese nimeni din ţară pentru că aceste măsuri nu sunt luate de nicio ţară în Europa. Ce putem face este luarea tuturor măsurilor pentru limitarea şi pentru prevenirea răspândirii prin identificarea persoanelor care reprezintă un risc mai mare şi introducerea lor într-o izolare sau carantină până la momentul în care suntem convinşi că nu sunt un risc”, a mai afirmat Raed Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.