Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Raed Arafat, a transmis joi prefecţilor din judeţele afectate de vreme rea, să apeleze la bazele aeriene ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru urgenţele din zone greu accesibile, dar pe timpul zilei, precizând că la baza aeriană de la Iaşi s-a impus condiţii limitate de zbor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum am primit informarea că cel puţin baza aeriană de la Iaşi a anunţat că există condiţii limitate de zbor. Bănuiesc că sunt şi alte baze aeriene care vor anunţa disponibilitatea lor. În zonele care sunt greu accesibile, dacă se poate rezolva problema pe cale aeriană, vă rog, apelaţi la elicopter şi nu aşteptaţi, ca să nu intrăm în noapte, dacă sunt zone greu accesibile. Ziua e scurtă, elicopterele vor putea să lucreze pe lumina zilei. Acolo unde bazele aeriene anunţă că se poate interveni atunci consultaţi-vă cu ei, dacă sunt cazuri la distanţă şi în zone greu accesibile”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei videoconferinţe de la MAI, cu prefecţii de judeţe, la care au participat şi ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Educaţiei Liviu Pop, precum şi premierul interimar Mihai Fifor.

Arafat a vorbit şi despre un caz din localitatea Tomeşti, judeţul Iaşi, unde un bătrân de 83 de ani, cu probleme cardiace, a murit înainte să ajungă medicii la el, aceştia fiind transportaţi de primarul din localitate cu maşina, pentru că ambulanţa a rămas înzăpezită.

„Când a ajuns ambulanţa în localitatea Tomeşti, la Iaşi, un bărbat de 83 de ani a fost declarat decedat. Apelul pentru el a venit ca sincopă sau pierdere de cunoştinţă. Ambulanţa am înţeles că a plecat în jurul orei 6.30, dar la un moment nu a putut să avanseze. Primarul din localitate a preluat cadrele medicale cu altă maşină şi le-a dus la caz. Bărbatul a fost declarat decedat la sosire, de ceva timp, deci a fost decedat înainte să ajungă medicii. Înţeleg că pacientul avea probleme cardiace cunoscute. Urmează să primim un raport despre cazul respectiv”, a mai spus şeful IGSU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.