Aproximativ o sută de oameni au stat, miercuri, la coadă, în faţa Serviciului Creşe din cadrul Primăriei Timişoara, pentru a-şi înscrie copiii la creşă, pentru anul şcolar 2020 - 2021, aceasta fiind prima zi de înscrieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În general, aşa sunt obisnuiţi oamenii. Au făcut o listă pe care noi am preluat-o şi o respectăm. Suntem trei persoane, şapte minute durează preluarea unui dosar. Nu putem să facem mai mult. I-am rugat să calculeze cât durează până vor fi preluaţi, în funcţie de numărul pe care îl au pe listă, şi să revină aproximativ la ora la care trebuie să fie preluaţi, dar nu vor”, a declarat Gabriela Crăciun, şefa Serviciului Creşe din cadrul Primăriei Timişoara, pentru News.ro.

Dosarele de înscriere nu pot fi depuse online, întrucât este nevoie de ştampila pe documente.

”Nu putem primi online, trebuie să punem ştampila conform cu originalul. Avem o lună la dispoziţie să primim cererile. Nu sunt foarte multe locuri la creşe. Nu le-am afişat încă, pentru că sunt noile norme în vigoare. Înscrierea se face pentru luna septembrie, poate până atunci se mai schimbă reglementarile”, a adăugat Gabriela Crăciun.

În total, la Timişoara sunt disponibile aproximativ 220 de locuri la creşele de stat pentru anul şcolar 2020-2021. Numărul de locuri poate varia, întrucât legea permite ca un copil care împlineşte 3 ani pe parcursul anului şcolar să poată fi înscris la grădiniţă, astfel că părinţii pot renunţa la locul ocupat la creşă. Iar în acest caz, locurile rămase libere sunt alocate altor copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.