Aproximativ o mie de persoane au participat, sâmbătă, la procesiunea de Bobotează organizată de preoţi pe malul râului Buzău. Crucea aruncată în apă a fost recuperată de un tânăr de 28 de ani care a mai reuşit performanţa de două ori şi spune că în anii respectivi i-a mers foarte bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari, care a fost oficiată de 8 preoti ortodocşi şi la care au participat aproximativ o mie de persoane, preotul militar Alexandru Tudose a aruncat o cruce de lemn în apa râului Buzău după care s-au aruncat trei tineri.

Marian Dragomir, un tânăr de 28 de ani din Mărăcineni, a fost pentru a treia oară norocos şi prins crucea după ce a mai reuşit performanţa şi în anii 2009 şi 2016.

„Nu este prima dată, este a treia oară. Ultima dată am prins-o acum doi ani şi mi-a mers foarte bine. Sar în fiecare an ca să îmi ajute Dumnezeu. Anul trecut nu s-a mai ţinut procesiunea din cauza vremii. Acum doi ani după ce am prins-o am reuşit să îmi iau permisul şi să îmi iau o maşină. Acum, nu îmi doresc decât sănătate pentru că asta e mai bună decât toate”, a spus Marian Dragomir.

Pentru că a recuperat crucea din apele râului Marian a primit din partea preotului Mihail Milea o icoană şi cu un medalio . Cu toate acestea tânărul spune că din experienţa anilor trecuţi cel mai important este că Dumnezeu va avea grijă de el şi îl va feri de tot ceea ce este rău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.