Aproximativ 80 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej s-au blocat în subteran nemulţumiţi că Salrom nu respectă anumite promisiuni salariale, între care şi oferirea celui de-al treisprezecelea salariu. Activitatea salinei este blocată încă de luni, când cei 327 de angajaţi au refuzat să mai lucreze, declanşând un protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Revendicările sunt de natură salarială. Practic, oamenii au avut de îndeplinit un target pentru o perioadă de zece luni, targetul de producţie a fost respectat, dar promisiunile nu s-au mai respectat din punctul lor de vedere. În contractul colectiv de muncă este stipulat că dacă se respectă indicatorii, se poate acorda şi al treisprezecelea salariu. Cererile lor sunt justificate şi întemeiate, dar Salrom are şapte sucursale, printre care şi cea din Ocna Dej, care are o treime din producţia totală”, a declarat pentru News.ro liderul Sindicatului ”Solidaritatea” de la Salina Ocna Dej, George Mogojan.

Activitatea la Salina Ocna Dej este blocată începând de luni, când cei 327 de angajaţi au refuzat să mai intre în mină, ei spunând că revendicările salariale sunt îndreptăţite în contextul în care au respectat toate planurile de producţie.

Miercuri, 80 de muncitori s-au blocat în subteran şi şi-au petrecut noaptea în mină.

Directorul Societăţii Naţionale a Sării, Dumitru Matei, a venit să discute cu aceştia, însă nu au ajuns la o înţelegere.

”A fost aici directorul general şi am avut o rundă de discuţii. Încercăm să detensionăm situaţia, dar este în puterea conducerii să se remedieze situaţia. Aşteptăm orice ajutor. Cu conducerea nu am ajuns la niciun rezultat şi angajaţii nu au putut fi convinşi să renunţe la protest”, a mai spus George Mogojan.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei 80 de angajaţi se află în subteran şi ţin legătura cu colegii de la suprafaţă, unde se află şi o ambulanţă care să poată interveni în caz de nevoie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.