Aproximativ 50 de persoane au protestat, vineri, în Cluj-Napoca, cerând interzicerea circurilor cu animale. Participanţii au anunţat că vor strânge semnături pentru a-i cere primarului Emil Boc să interzică spectacolele cu animale în oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a început vineri, în jurul orei 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Cei aproximativ 50 de participanţi au avut afişe pe care apăreau imagini cu animale de la circ, dar şi imagini cu câteva dintre cele care au murit în urma incendiului de la Circul Globus din Bucureşti.

Protestatarii au anunţat de asemenea că intenţionează să strângă semnături pentru a-i cere primarului Emil Boc interzicerea spectacolelor cu animale în municipiu.

”Scopul acestei manifestări este de a atrage atenţia asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate, animalele sălbatice în circuri, dar şi cele de companie, de felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea şi torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze”, a declarat Lorena Cozneac, organizatoare protestului.

După aproximativ 30 de minute, protestatarii au pornit într-un marş pe o arteră pietonală din centrul oraşului. Aceştia au păstrat cinci minute de tăcere după care s-au deplasat pe traseu scandând lozinci ca ”Circul cu animale, vrem eliberare” sau ”Libertatea nu are specie”.

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului din 12 ianuarie, de la un adăpost al Circului Globus, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

În aceeaşi zi a fost iniţiată o petiţie pentru interzicerea folosirii animalelor la circuri.

Primarul Capitalei a anunţat, în 13 ianuarie, că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru că el trebuia să asigure adăposturi corespunzătoare animalelor care au murit în incendiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.