Aproximativ 150 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, de la Maternitate şi de la Spitalul de Boli Infecţioase, afiliaţi sindicatului Sanitas, protestează, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistemul de sănătate, fiind asigurată o treime din activitate. În celelalte spitale activitatea se desfăşoară normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul asistenţilor medicali de la cele trei spitale braşovene se va desfăşura între orele 8.00 şi 10.00, cum de altfel au anunţat deja reprezentanţii Sanitas.

”La Braşov este grevă de avertisment în trei spitale, la Judeţean, Maternitate şi Boli Infecţioase, dar este asigurată o treime din activitate astfel că pacienţii sunt îngrijiţi. În restul spitalelor activitatea nu este întreruptă. Protestează atât membrii Sanitas, dar şi angajaţi neafiliaţi la sindicat deoarece cu toţii sunt nemulţumiţi de inechităţile din sistem. Vrem să tragem un semnal de alarmă, să se ştie că suntem nemulţumiţi“, a spus Paul Negoescu, liderul Sanitas Braşov.

Marius Sepi, vicepreşedintele Sanitas, declara pentru News.ro că asistenţii medicali vor fi, miercuri, timp de două ore, între 8.00 şi 10.00, în grevă de avertisment, iar pentru greva generală din 31 octombrie au fost deja adunate 68.700 de semnături.

Sindicatul Sanitas cere introducerea în Ordonanţa 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe, aproximativ 1.500 de persoane .

"De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei, între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii', mai spunea Sepi. 

Federaţia a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din aststenţa socială pe grila din sistemul neclinic. 

"Dar cea mai stringentă solicitare vizează acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu 2009, pentru personalul care are acest drept. Cerem adoptarea de urgenţă a revendicărilor noastre, altfel în 31 octombrie va fi grevă generală în sănătate. În plus, susţinem orice acţiune a pacienţilor care atenţionează cu privire la lipsa medicamentelor", a adăugat vicepreşedintele Sanitas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.