Aproximativ 100 de persoane au protestat marţi seară, la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, aceştia cerând în stradă demisia Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii în jurul orei 18.30 în urma unui apel făcut pe reţelele de socializare. Manifestanţii au avut pancarte cu mesaje adresate Guvernului, precum „Vrem justiţie, nu corupţie”, „Clujul cere fără graţiere” sau „PSD, Ciuma Roşie”. De asemenea, participanţii au scandat lozinci împotriva preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi au avut şi mesaje de susţinere pentru DNA.

"Aparent Guvernul nu a înţeles nimic în urma protestului de duminică şi va încerca să promoveze mâine Ordonanţa de Urgenţă care aduce modificări ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnaţi penal sau cercetaţi. Azi şi mâine decidem în ce fel de ţară vrem să trăim. Una guvernată de respectul faţă de legi şi statul de drept sau alta în care cele două nu mai înseamnă nimic. Mâine scapă toţi!", spun organizatorii protestului, care s-a încheiat după ora 20.00.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Şi în Capitală, câteva zeci de persoane s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de proiectele Executivului vizând graţierea şi modificarea codurilor penale, manifestaţia având loc în timpul desfăşurării şedinţei de Guvern, pe a cărei ordine de zi figurează proiectul de buget pe 2017. Un nou protest este anunţat, pe Facebook pentru miercuri dimineaţă, tot în Piaţa Victoriei.

Peste 45.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Bucureşti şi alte zeci de mii în mai multe oraşe din ţară faţă de cele două proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestaţii din România de după 1990. A fost al doilea weekend consecutiv când mii de oameni au protestat faţă de cele două proiecte, în urma unor apeluri pe Facebook. La Cluj-Napoca, duminică au ieşit în stradă aproximativ 5.000 de oameni, care au plecat în marş din Piaţa Unirii pe bulevardele Eroilor şi 21 Decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.