Aproape 83% din absolvenţii de liceu din judeţul Cluj au promovat bacalaureatul, procentul fiind similar cu cel de anul trecut. Nouă candidaţi au reuşit să obţină media 10, iar la 11 licee din judeţ procentul de promovare este de 100%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de ISJ Cluj, rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţ este de 82,75%, printre cele mai mari din ţară.

De asemenea, nouă elevi au obţinut medii de 10, aceştia fiind de la licee din mediul urban.

”Procentul este foarte asemănător cu cel de anul trecut, motiv pentru care credem că şi acum vom fi printre primele judeţe din ţară. Este un rezultat decent, un rezultat bun, cu multe şcoli, respectiv 11 care au procent de sută la sută, cu un număr mult mai mare de copii decât anul trecut care au media 10”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj.

Dintre cele 11 licee cu rată de promovare de 100%, şapte sunt de stat, iar patru sunt private. Cel mai slab rezultat a fost înregistrat la Liceul Somej Dej, unde procentul a fost de 7,14%.

”Eu cred că Clujul a ajuns la un procent decent, un procent între bun şi foarte bun şi în condiţiile în care copilul intră, uneori, la liceu cu media 3 – 3,50 se ajunge în final la un procent de peste 80 la sută. Este o realizare a profesorilor şi nu mă refer aici neapărat doar la profesorii din liceele foarte bune. Gândiţi-vă, este complicat pentru un profesor dintr-un liceu tehnologic, la care mediile de intrare sunt 3,50 – 4 să aducă copilul la peste 6 la Bac, după patru ani. Este o muncă extraordinară”, a mai spus Valentin Cuibus.

La sesiunea de vară a bacalaureatului au fost înscrişi 4.116 de elevi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.