Aproape 22.000 de amenzi au fost aplicate în prima jumătate a anului de poliţiştii de la transporturi, pentru aproximativ 3.000 de infracţiuni constatate în urma controalelor desfăşurate în trenuri, gări, aeroporturi şi porturi, cele mai multe pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cele 21.981 de amenzi date de poliţiştii de la transporturi, 3.751 au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, 10.525 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 528 pentru nerespectarea legislaţiei privind activitatea de taximetrie, 273 pentru nerespectarea legislaţiei legate de paza obiectivelor, bunurilor şi protecţia persoanelor şi 3.197 pentru legii privind transporturile pe calea ferată.

De asemenea, au fost constatate 2.695 de  infracţiuni, dintre care 1.001 de natură economică, 1.266 de natură judiciară şi 428 de altă natură.

„Pe linia siguranţei transporturilor feroviare, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române acţionează permanent pentru combaterea călătoriilor frauduloase, a activităţilor comerciale ilicite, cerşetoriei şi vagabondajului, pe trenurile de călători, precum şi pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, spune Poliţia Română.

Astfel, în urma controalelor făcute în 34.450 de trenuri de călători, poliţiştii au aplicat 10.149 de amenzi în valoare totală de peste 3 milioane de lei, au depistat 26.046 de călători frauduloşi şi au constatat 316 infracţiuni.

În ceea ce priveşte transportul naval, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru combaterea furturilor de la bordul navelor, identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care nu au plătit taxele pentru comercializare în portul Constanţa Sud - Agigea, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă al transporturilor pe Dunăre şi pentru protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării şi pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a faptelor ilegale de transport. Pentru siguranţa transporturilor aeriene, poliţiştii au organizat mai multe acţiuni în zona aeroporturilor civile deschise transportului internaţional din municipiile reşedinţă de judeţ, aplicând 2.565 de amenzi în valoare totală de 655.870 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.