Un număr de 1.376 de locuri sunt scoase la concurs de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi la admiterea din acest an, programată în luna iulie, 791 de locuri fiind fără taxă. Cele mai multe locuri sunt disponibile la specializarea Medicină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi a anunţat, joi, repartizarea cifrei de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă în anul universitar 2021/2022. Astfel, UMF Iaşi a pregătit un număr de 791 de locuri fără taxă şi 585 de locuri cu taxă în lei.

Cele mai multe locuri sunt la specializarea Medicină, unde sunt disponibile 304 locuri fără taxă şi 188 cu taxă.

La Medicină Dentară sunt disponibile 90 de locuri fără taxă, în timp ce numărul de locuri cu taxă este 64. La specializarea Farmacie sunt scoase la concurs 90 de locuri fără taxă şi 89 cu taxă.

Dintre locurile fără taxă, 40 sunt repartizate candidaţilor care au absolvit licee din mediul rural, 10 locuri absolvenţilor de liceu care provin din sistemul de protecţie socială, şase locuri pentru rromi şi 44 de locuri pentru românii de pretutindeni.

Studenţii străini au la dispoziţie 630 de locuri.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 1 iunie - 18 iulie, în timp ce admiterea este programată pentru 25 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.