Administraţia Naţională Apele Române anunţă, marţi, că necesarul de apă pentru populaţie este asigurat, coeficientul de umplere fiind mai mare în prezent cu 20% faţă de media ultimilor ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asigurăm zilnic resursa de apă pentru toţi beneficiarii, cu prioritate pentru alimentarea cu apă. În acelaşi timp, luăm măsuri de stocare a volumelor din acumulări pentru asigurarea necesarului de apă pentru populaţie în sistem centralizat”, anunţă, marţi, Apele Române.

Sursa citată a precizat că, în prezent, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare este de peste 86%, fiind cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a ultimilor ani.

Apele Române prezintă şi situaţia principalei surse de alimentare a municipiului Sibiu.

”Situată pe cursul superior al râului Cibin, în judeţul Sibiu, la 22 km de izvor şi la 2 km în amonte de localitatea Gura Râului, acumularea reprezintă principala sursă de alimentare cu apă a municipiului Sibiu şi a localităţilor limitrofe (Gura Râului şi Orlat). Coeficientul de umplere în acumularea Gura Râului este de 62%, comparativ cu 54% cât era în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai transmis sursa citată.

Apele Române a explicat că Barajul de la Gura Râului asigură tot necesarul de apă în sistem centralizat al locuitorilor din zonă.

”În plus, lucrarea are rol de atenuare a viiturilor în caz de inundaţii, dar şi în producerea de energie electrică. Amjenajarea hidrotehnică se află în administrarea Apele Române Olt - Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu”, a mai precizat sursa citată.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.