Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat ADP Sector 2 cu 30.000 de lei pentru neregulile găsite în urma controlului realizat, joi, în trei parcuri. De asemenea, neregulile găsite la locurile de joacă, care au fost închise temporar, vor fi remediate până la data de 4 aprilie. Printre problemele constatate de comisarii ANPC au fost tobogane sau aparate de joacă deteriorate, lipsa manşoanelor de protecţie din cauciuc la lanţurile leagănelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis, vineri, că în urma controlului realizat în data de 31 martie în parcurile Plumbuita, Tei şi Motodrom din Sectorul 2 au fost finalizate măsurile de sancţionare pentru problemele constatate. 
”ADP sector 2 s-a angajat ca până luni, 4 aprilie, să remedieze toate deficienţele pe care comisarii noştri le-au găsit, din păcate, în cele trei parcuri verificate. Voi urmări cu maximă atenţie, alături de colegii comisari modul în care acest angajament va fi dus la îndeplinire, pentru ca, începând de săptămâna viitoare, cei mai mici consumatori, din această zonă a Capitalei, să se poată bucura de spaţiile de joacă îngrijite şi atent amenajate, adică aduse la conformitate, pe care le merită”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă. 
Astfel, ADP Sector 2 a fost amendat cu 30.000 lei. De asemenea, locurile de joacă rămân închise temporar până la remedierea deficienţelor. 
Principalele deficienţe constatate de comisari au fost: bucăţi de tartan de pe paviment peticit sau lipsă pe alocuri,  utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite, lipsa manşoanelor de protectie din cauciuc la lanţurile  leagănelor. De asemenea, echipele de control au mai constatat că toate băncile din parcuri aveau vopseaua exfoliată şi nu există o informare scrisă pentru public în zona de fitness.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.