Alţi nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, ei fiind asimptomatici şi urmând a fi transferaţi la Penitenciarul-Spital Jilava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În continuarea comunicărilor referitoare la situaţia epidemiologică înregistrată la Penitenciarul Timişoara, vă informăm că alte 9 persoane private de libertate au fost confirmate pozitiv la testele dispuse pentru depistarea COVID-19. Acestea sunt asimptomatice şi vor beneficia de tratamentul specific la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava", a anunţat, marţi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Procesul de testare deţinuţi/cadre continuă, măsurile de monitorizare medicală, intensificate, neindicând, până la acest moment, simptome specifice în rândul efectivelor.

Misiunile locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi.

Sâmbătă, ANP anunţa că nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la o primă testare, ei fiind transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. Cei nouă erau cazaţi în aceeaşi cameră şi nu au interacţionat cu ceilalţi deţinuţi.

Ulterior, alţi zece deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, nouă dintre ei fiind transferaţi la Jilava, pentru tratament. Cel de-al zecelea este tratat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, decizia fiind determinată de riscurile asociate vârstei. Totodată, un poliţist de penitenciar a fost confirmat cu SARS-COV-2. Ca urmare, s-a dispus testarea tuturor deţinuţilor şi a angajaţilor Penitenciarului Timişoara.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.