Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că nu se poate spune că toţi elevii au avut acces la învăţământ online pe perioada suspendării cursurilor, dar susţine că au existat profesori care le-au dus materiale acelor copii pentru a putea învăţa. "Nimeni nu poate să spună că toată lumea a avut acces, nimeni nu poate să spună lucrul acesta, dar, repet, marea majoriate a elevilor a participat la lecţii, fie în sistem online, fie şi-au continuat învăţarea de acasă cu ajutorul profesorilor", spune Anisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anisie a fost întrebată, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv, dacă în anul şcolar trecut toţi elevii au avut acces la învăţământ online.

"Marea majoritate a avut acces, deci majoritatea a... chiar pot să spun că foarte mulţi profesori au contribuit în această perioadă, perioada suspendării cursurilor, la a continua învăţarea sub o altă formă decât faţă în faţă. Adică pe lângă faptul că am avut profesori care au desfăşurat lecţii excepţionale în sistem online, am avut programul Tele-şcoala, program de pregătire pentru examenele naţionale, dar am avut şi profesori dedicaţi, care au mers către elevii care nu aveau posibilitatea de a accesa sau nu aveau acasă un device, o tabletă, laptop, şi au dus materiale de învăţare acestor copii", a afirmat Monica Anisie.

Ea a spus că acest lucru s-a întâmplat mai ales în mediul rural.

"Nimeni nu poate să spună că toată lumea a avut acces, nimeni nu poate să spună lucrul acesta, dar, repet, marea majoriate a elevilor a participat la lecţii, fie în sistem online, fie şi-au continuat învăţarea de acasă cu ajutorul profesorilor", a susţinut Anisie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.