Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebată fiind dacă nu s-a gândit să îşi dea demisia pentru că tabletele nu vor ajunge la elevi la începutul anului şcolar, că nu a luat în calcul acest lucru deoarece nu a realizat acea achiziţie, ministerul punând la dispoziţie banii necesari. "În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel", a spus Anisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, vorbim aici de proces de învăţământ, Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a afirmat Monica Anisie. 
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Ea a precizat că, în semn de responsabilitate faţă de elevi şi de profesori, va continua acest mandat în fruntea Ministerului Educaţiei. 
 
“În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel”, a susţinut Anisie.
 
Ministrul Educaţiei, MInica Anisie, a cerut premierului Ludoic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp. ”Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitaţiei, după atâtea luni în care toate instituţiile implicate, mai puţin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată în termenele stabilite”, a transmis Anisie.

Primul ministru Ludovic Orban a anunţat, duminică seară, la B 1 TV că va schimba conducerea Oficiului National pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), anunţul fiind făcut în contextul în care autorităţile centrale au constatat că nu pot finaliza licitaţia derulată prin ONAC privind achiziţia a 250.000 de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfăşurarea de cursuri şcolare online.

Orban spune că Guvernul a creat cadrul legal pentru ca achiziţii de tablete sau materiale sanitare pentru unităţile de învăţământ să poată fi făcute de autorităţile locale şi de şcoli, urmând a fi decontate din fonduri europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.