Organizaţia Animals Internaţional susţine, prin reprezentanţii din România, că nava plină cu oi răsturnată în Portul Midia a fost abandonată toată noaptea şi doar 32 de animale din 14.600 au fost salvate. ”Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii organizaţiei, care îndeamnă iubitorii de animale să-i ceară premierului interzicerea exportului de animale vii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineaţă nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris reprezentanţii Animals Internaţional România pe pagina de Facebook.

Aceştia cer tuturor iubitorilor de animale să-i ceară premierului să interzică exportul cu animale vii.

”Scrie-i premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro si cere-i sa interzica exportul cu animale vii” au mai scris reprezentanţii organizaţiei.

Doar 32 de animale din cele 14.600 câte se aflau pe vas au fost salvate.

Autorităţile au reluat, luni dimineaţă, operaţiunile pentru aducerea la cheu a navei răsturnate în Portul Midia şi la bordul căreia se află 14.000 de oi, urmând să încerce să înlăture încărcătura existentă pe puntea superioară a vaporului pentru a reduce din greutatea acestuia ca să fie pus pe poziţie pentru remorcare.

Nava, cu 22 de membri ai echipajului şi 14.600 de oi, s-a răsturnat, duminică, în jurul prânzului, în Portul Midia.

Toate persoanele aflate la bord au fost salvate, au precizat reprezentanţii ISU, care au completat că una dintre acestea a suferit un şoc hipotermic primind îngriji medicale din partea unui echipaj de ambulanţă. 

Toţi marinarii de la bord sunt sirieni, iar nava trebuia să ajungă în Libia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.