Autorităţile au preluat, dintr-un imobil din Sectorul 6 al Capitalei, patru câini care sufereau de foame, de sete, dar şi de diferite afecţiuni medicale. A fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de cruzime faţă de animale, iar câinii au ajuns în adăposturile ASPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciul Protecţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat sprijinul unui echipaj de intervenţie ASPA pentru preluarea mai multor câini aflaţi în pericol, dintr-un imobil din Sectorul 6”, anunţă, miercuri, ASPA.

Sursa citată a precizat că au fost preluaţi 4 câini, 2 femele şi 2 masculi, cu vârste cuprinse între 3 şi 4 ani, având o stare de sănătate precară şi au fost transportaţi la adăpost.

”Câinii au fost evaluaţi medical şi toţi 4 prezentau leziuni oculare, temperatură peste valoarea normală şi sufereau de foame şi de sete. La examinarea vizuală s-a observat o infestaţie masivă de pureci, ceea ce a determinat o dermatită alergică. În urma analizelor de sânge, toţi 4 prezentau o uşoară anemie şi valori hepatice crescute”, a mai transmis sursa citată.

În prezent, câinii se recuperează foarte bine, anemia s-a redus considerabil, temperatura şi apetitul sunt normale, iar leziunile oculare s-au mai ameliorat.

”Aceştia au fost preluaţi cu ordin de plasare şi s-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de cruzime faţă de animale. Până la soluţionarea dosarului aceştia vor rămâne în grija ASPA”, a mai precizat instituţia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.