Agenţia Naţională de Integritate a constatat averea nejustificată, conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, anunţă instituţia într-un comunicat oficial, miercuri. Printre cei vizaţi se află directori în instiutţii publice, funcţionari publici şi medici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţională de Integritate anunţă că a constatat averea nejustificată, conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. 

În cazul SAUER MARIA, director al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Caransebeş, Judeţul Caraş Severin, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitatea sa de director al  Staţiunii de Cercetare Dezvoltare având un interes personal de natură patrimonială, a semnat înscrisuri referitoare la numirea în funcţia de director adjunct ştiinţific şi a majorării salariale pentru soţul său, secretar ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Caransebeş. 

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în luna decembrie 2022 şi starea de incompatibilitate în cazul lui SAUER MARIA, întrucât, în perioada 22 iulie 2019 – 28 iulie 2021, a deţinut funcţia de director al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare şi membru în consiliul de administraţie iar soţul său a deţinut funcţia de administrator/asociat la două societăţi cu capital privat al căror obiect de activitate este similar cu cel deţinut de Staţiunea de Cercetare, încălcând astfel prevederile art. 3, alin.(1), lit. a) din H.G. nr. 857/2017 şi prevederile art. 34, lit. a) din Legea nr.45/2009.

ENIŞOR CRISTINA MAGDALENA, Coordonator al controlului financiar preventiv propriu din cadrul Direcţiei Generale Programe Europene Capital Uman, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a fost găsită în cincompatibilitate. ANI precizează că în anul 2020, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei publice de consilier în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, aceasta a acordat viza de control financiar preventiv propriu pentru diverse entităţi beneficiare şi/ sau partenere în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, societăţi de la care fiul persoanei evaluate a obţinut în aceeaşi perioadă venituri în calitate de salariat.

În cazul lui COBELSCHI CĂLIN PAVEL, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, inspectorii ANI au deciz că se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 mai 2019, întrucât exercită simultan cu funcţia de Manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi funcţiile de medic specialist şi medic primar în cadrul  unei societăţi comerciale ce are ca obiect principal de activitate acordarea de asistenţă medicală specializată, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

MUREŞAN VASILE ADRIAN, un medic Şef de secţie la Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu – Mureş, ANI a decis că se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 septembrie 2018, întrucât exercită simultan cu funcţia de medic Şef secţie Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu – Mureş şi calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând prevederile art. 178, alin. (1),  lit. g) din Legea nr. 95/2006 coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006

MAXIM BOGDAN - VALENTIN, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 - 03 februarie 2022,  întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică cu statut special (ofiţer de poliţie - organ de cercetare al poliţiei judiciare) în cadrul I.P.J. Sibiu şi funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română – Regiunea I Sibiu, încălcând astfel prevederile art. 2, alin (4) din Legea nr. 364/2004.

ŢIBENSCHI FELICIA, fost Funcţionar public în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 martie – 08 mai 2020 întrucât simultan cu deţinerea funcţiei publice de consilier juridic în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva a exercitat şi funcţia de asistent judiciar în cadrul Tribunalului Hunedoara, încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 460 din O.U.G. nr. 57/2019, precum şi prevederile art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004 (în vigoare în perioada supusă evaluării)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.