Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a declarat după întrevederea de marţi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Chişinău, că sunt extrem de preocupaţi de consecinţele grave ale războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina şi impactul lor pentru regiunea noastră. ”De aceea, vă asigur că vom continua să sprijinim Republica Moldova, atât pe dimensiunea bilaterală, cât şi la nivel internaţional, mai ales în relaţia cu Uniunea Europeană”, a afirmat Tîlvăr. De asemenea, în cadrul discuţiilor cu prim-ministrul Dorin Recean, ministrul Tîlvăr a reiterat susţinerea deplină a României pentru parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Moldova, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut marţi, 2 mai, întrevederi oficiale cu preşedinta Maia Sandu, la sediul Preşedinţiei Republicii Moldova, şi cu Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova, la Casa Guvernului din Chişinău. Agenda discuţiilor cu cei doi înalţi demnitari a cuprins aspecte referitoare la dezvoltarea relaţiilor de cooperare între ministerele apărării de la Bucureşti şi Chişinău, precum şi teme referitoare la securitatea în regiunea Mării Negre şi la sprijinul acordat de România parcursului european al Republicii Moldova”, transmite MApN.

În cadrul întrevederii cu preşedinta Maia Sandu, ministrul Angel Tîlvăr a evidenţiat nivelul excelent al colaborării bilaterale în domeniul apărării, cu accent pe instruirea în comun a militarilor celor două armate şi pe învăţământul militar.

Oficialul român a subliniat că liniile de comunicare sunt deschise pentru dialogul direct, atât la nivelul miniştrilor, cât şi la cel al şefilor apărării, ceea ce optimizează şi mai mult comunicarea şi oferă oportunităţi de consolidare a colaborării dintre cele două ministere, mai arată ministerul. 

”Suntem extrem de preocupaţi de consecinţele grave ale războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina şi impactul lor pentru regiunea noastră. De aceea, vă asigur că vom continua să sprijinim Republica Moldova, atât pe dimensiunea bilaterală, cât şi la nivel internaţional, mai ales în relaţia cu Uniunea Europeană," a declarat ministrul Tîlvăr.

Preşedinta Maia Sandu a subliniat că România este un partener strategic al Republicii Moldova, cu care autorităţile de la Chişinău cooperează cu consecvenţă pentru consolidarea capacităţilor de apărare şi de securitate naţională. De asemenea, şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul necondiţionat al României în parcursul european al Chişinăului, inclusiv pentru donaţia substanţială oferită în vederea îmbunătăţirii sistemului logistic al Armatei Naţionale, potrivit MApN. 

În cadrul discuţiilor cu prim-ministrul Recean, ministrul Tîlvăr a reiterat susţinerea deplină a României pentru parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova. 

"Ne bucurăm că, la acest moment, sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova este concretizat prin mai multe instrumente, precum  măsurile de asistenţă prin  Facilitatea Europeană pentru Pace, care va ajuta la consolidarea capabilităţilor de apărare. O evoluţie foarte importantă este înfiinţarea recentă a misiunii civile a UE, care va contribui semnificativ la creşterea rezilienţei Republicii Moldova" a arătat Angel Tîlvăr. 

De asemenea, ministrul român al apărării a salutat deschiderea Republicii Moldova de a contribui la misiunile UE desfăşurate sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.