Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au declanşat, miercuri, de la ora 8.00, greva generală pe termen nelimitat, indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, în condiţiile în care salariile lor au rămas la nivelul din 2009. Pe timpul grevei, comisarii de mediu au rămas în birouri, astfel că nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor face controale. În măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor, potrivit liderilor sindicali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei zece angajaţi ai Gărzii de Mediu Vrancea, cu excepţia comisarului şef, în grevă generală

Toţi cei zece angajaţi ai Gărzii de Mediu Vrancea, cu excepţia comisarului şef căruia funcţia nu îi permite să adere la protest, sunt miercuri în grevă generală. Comisarul şef al instituţiei spune că este alături de colegii săi protestatari, dar că nu se va putea descurca singur în cadrul instituţiei.

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, toţi angajaţii instituţiei, cu excepţia sa, sunt de miercuri în grevă generală, el fiind alături de cei care au declanşat protestul.

"Nu pot să spun că nu le sunt alături, pentru că în aceeaşi situaţie sunt şi eu. Salariile au îngheţat din 2009, nu există niciun fel de sporuri, sunt cele mai mici în comparaţie cu celelalte instituţii de control, nu ştiu cum s-a ajuns la aşa ceva. Sunt salarii de 1.100 de lei pe o muncă destul de complexă, nicio muncă necalifcată nu mai e plătită aşa”, a declarat, miercuri, comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristan.

În Garda de Mediu Vrancea singurul care a lucrat miercuri, când toţi angajaţii au intrat în grevă generală, a fost comisarul şef. Acesta a declarat însă că nu se va putea descurca singur cu toată activitatea instituţiei, el putând face lucruri limitate fără colegii săi.

"Nu mă voi putea descurca, pot asigura aşa, o permanenţă, să primesc nişte sesizări, să fac o ordine, să prioritizez problemele, dar sper să se rezolve, nu ar fi un efect bugetar atât de mare, au mai rămas circa 700 de oameni în toată ţara, cred că dacă se va vrea se va rezolva problema”, a adăugat Aurel Cristian.

La rândul lor,  sindicaliştii din Garda de Mediu Vrancea spun că vor rămâne în grevă generală până când le vor fi soluţionate problemele.

 

Angajaţii instituţiei vrâncene reclamă salariile mici, lipsa de personal, dar şi riscurile pe care le implică activitatea pe care o desfăşoară, în condiţiile în care uneori sunt ameninţaţi de către cei pe care îi controlează şi îi amendează.

"Avem sarcini care ne expun foarte mult, mergem pe teritoriul diverselor unităţi administrativ-teritoriale, mergem la depozite de gunoi menajer, unde ştim că sunt diverse surse de infectare, ne pot afecta sănătatea, suntem expuşi atât prin activitatea noastră, cât şi prin notele de constatare pe care le încheiem, sunt persoane fizice cărora nu le convin prevederile legale şi suportăm diverse ameninţări”, a declarat comisarul Victoria Bălăceanu, din Garda de Mediu Vrancea.

Cluj: Aproximativ 30 de angajaţi ai Gărzii de Mediu au oprit activitatea, fiind nemulţumiţi de inechităţile salariale

Aproximativ 30 de angajaţi ai Gărzii de Mediu Cluj protestează, miercuri, faţă de inechităţile salariale din instituţie, în raport cu alte instituţii cu atribuţii de control, acţiunea fiind în cadrul unei greve declanşate la nivel naţional, care presupune întreruperea oricărei activităţi până la începerea unor negocieri.

 

Aproximativ 30 de persoane care lucrează în judeţul Cluj în cadrul Gărzii de Mediu au întrerupt, miercuri, activitatea în semn de protest faţă de inechităţile salariale.

Salariaţii Gărzii de Mediu Dolj au protestat în faţa instituţiei

Cincisprezece angajaţi ai Gărzii de Mediu Dolj au protestat, miercuri dimineaţa, timp de o oră, în faţa sediului instituţiei, ei alăturându-se astfel colegilor din întreaga ţară care au intrat în grevă generală, nemulţumiţi de salariile din domeniul protecţiei mediului. Comisarii doljeni vor fi prezenţi la programul de lucru pe perioada protestului nelimitat, însă nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor merge pe teren, la sesizări.

Salariaţii Gărzii de Mediu Dolj au ieşit, miercuri dimineaţă, la ora 10.00, în faţa instituţiei, timp de o oră ei afişând pancarte cu “Grevă generală”.

Alături de comisari a protestat şi şeful instituţiei, Gheorghe Călinoiu.

“Normal că suntem nemuţumiţi de faptul că avem nişte salarii foarte mici, ele nefiind majorate din 2009. Au fost măsuri discriminatorii, drept urmare noi protestăm pe termen nelimitat. Vom fi prezenţi la serviciu, vom sta la programul normal, însă nu vom desfăşura niciun fel de activitate”, a precizat Gheorghe Călinoiu.

Toţi cei 19 angajaţi ai Gărzii de Mediu Galaţi sunt în grevă generală pe termen nelimitat

Toţi cei 19 angajaţi ai Gărzii de Mediu Galaţi au intrat, miercuri, în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de nivelul salariilor, despre care au spus că sunt foarte mici în comparaţie cu cele ale colegilor din alte instituţii.

Angajaţii Gărzii de Mediu Galaţi au declanşat miercuri greva generală şi au ieşit în faţa sediului instituţiei, ţinând în mâini foi pe care scria "Grevă generală pe termen nelimitat”.

”În cadrul instituţiei nu se va lucra cu publicul, nu vom desfăşura nicio activitate şi vom continua greva până când se vor soluţiona problemele salariale la nivel central. Am suspendat toată activitatea; nu se răspunde nici la telefonul de permanenţă. Suntem nemulţumiţi de inechităţile salariale; salariile sunt la nivel de 2009, singura creştere care a fost a fost cea cu toţi bugetarii, de 10%, în rest, tot ce înseamnă mediu şi control din Garda de Mediu nu a primit niciun ban”, a spus Marian Mocanu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi. 

El a precizat că în urma grevei de avertisment de la sfârşitul lunii aprilie nu s-a soluţionat nimic în privinţa salariilor, astfel încât angajaţii au recurs la greva generală.

„Liderii de sindicat au avut o întâlnire cu doamna ministru, care a promis că încearcă să facă tot posibilul, dar până acum nu s-a întâmplat nimic, drept pentru care s-au urmat paşii legali până s-a ajuns la greva generală”, a mai spus Mocanu.

El a prezentat şi doi fluturaşi de salarii din cadrul instituţiei - unul cu cel mai mic salariu net, de 1.606 lei, şi brut de 2.241 lei, şi altul cu cel mai mare salariu net, de 2.166 lei, şi brut de 3.124 lei. 

Garda de Mediu Galaţi numără 19 angajaţi, dintre care 13 sunt comisari de mediu.

Miercuri dimineaţă, la ora 8.00, angajaţi ai Gărzii de Mediu din toată ţara au declanşat grevă generală pe termen nelimitat, indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, în condiţiile în care salariile lor au rămas la nivelul din 2009. Pe timpul grevei, comisarii de mediu vor rămâne în birouri, astfel că nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor face controale. În măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor, potrivit liderilor sindicali.

Angajaţii Gărzii de Mediu Alba: Vom continua greva generală până la rezolvarea revendicărilor noastre

Angajaţii Gărzii de Mediu Alba au intrat, miercuri dimineaţa, în grevă generală oprind orice activitate cu publicul, unii dintre funcţionari rămânând în birouri, în timp ce alţii stau pe rând pe scările sediului, purtând pancarte cu mesajul “Grevă generală” şi explicându-le celor care vin cu probleme la instituţie ce i-a determinat să recurgă la această formă de protest.

Angajaţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Alba au întrerupt activitatea miercuri dimineaţă şi au intrat în grevă generală, urmând să nu desfăşoare niciun fel de activitatea de control sau cu publicul.

În această perioadă, o parte dintre funcţionari au rămas în birouri, în timp ce alţii stau pe rând pe scările sediului purtând pancarte cu mesajul “Grevă generală” şi explicându-le celor care vin cu probleme la instituţie ce i-a determinat să recurgă la această formă de protest.

"Suntem în grevă generală întrucât este o discrepanţă foarte mare între salariile funcţionarilor din domenii similare şi salariile angajaţilor Gărzii de Mediu, care nu au mai suferit modificări din anul 2009. De aceea, s-a declanşat greva generală pe durată nedeterminată. În această perioadă, angajaţii Gărzii de Mediu Alba se vor afla în grevă şi nu vor desfăşura nicio activitate specifică. Vom continua greva până la solicitarea revendicărilor noastre”, a spus Adam Paraschiva, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Alba şi liderul salariaţilor.

La rândul lor, cetăţenii care au venit miercuri dimineaţă la Garda de Mediu au înţeles protestul angajaţilor şi unii chiar au declarat că sunt solidari cu aceştia.

"E un protest îndreptăţit pentru că, din câte am aflat de la cei care stau în faţa sediului instituţiei, nu li s-au mai mărit salariile din anul 2009. Garda de Mediu este o instituţie importantă şi cred că angajaţii ei trebuie plătiţi corect astfel încât să nu închidă ochii dacă fac un control şi descoperă o problemă gravă de mediu”, a spus unul dintre cetăţenii veniţi miercuri dimineaţă la Garda de Mediu Alba.

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au declanşat, miercuri, de la ora 8.00, greva generală pe termen nelimitat, indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, în condiţiile în care salariile lor au rămas la nivelul din 2009. Pe timpul grevei, comisarii de mediu au rămas în birouri, astfel că nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor face controale. În măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor, potrivit liderilor sindicali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.